توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : گشت و گذاری در فدورا
ArmanSoftware
10-27-2009, 04:40 PM
این مبحث به آموزش فدورا اختصاص دارد و در آن بعضی ابزار ها و نحوه کار با این سیستم عامل بررسی خواهد شد
برای مشاهده چگونگی نصب فدورا 10 میتوانید کلیک کنید ([Only registered and activated users can see links])
امیدوارم تونسته باشین از آموزش بالا نصب فدورا رو با موفقیت پشت سر بذارین
برای اولین گام ، آموزش کار با Terminal رو میذارم تا با اون شروع به کار کنیم
( نحوه کارایی ترمینال شبیه به DOS سیستم عامل ویندوز میباشد )
اصلاح شد توسط eychenz :
1. داس خودش یه سیستم عامله و ویندوز هم یه سیستم عامله! هیچ کدوم برای دیگری نیست
ایشون منظورشون از داس همون command prompt که یکی shell های ویندوز است بود
نکته خیلی مهمتر : DOS شبیه به ترمینال های لینوکسی است !نه ترمینال ها شبیه داس! چون اول این ترمینال ها بودن و بعد تازه DOS متولد شد.
ArmanSoftware
10-27-2009, 05:14 PM
اصلاح شد توسط eychenz :
1. داس خودش یه سیستم عامله و ویندوز هم یه سیستم عامله! هیچ کدوم برای دیگری نیست
ایشون منظورشون از داس همون command prompt که یکی shell های ویندوز است بود
نکته خیلی مهمتر : DOS شبیه به ترمینال های لینوکسی است !نه ترمینال ها شبیه داس! چون اول این ترمینال ها بودن و بعد تازه DOS متولد شد.
بله کاملا درسته و از اصلاح شما سپاس گذارم
ایجاد و حذف پارتیشن
ایجاد یک پارتیشن جدید
برای پارتیشن بندی دیسک سخت خود اول از همه باید وارد root لینوکس شوید که برای این کار در قسمت لوگین شدن در سیستم عامل باید قسمت other را کلیک کرده و کلمه root را تایپ کنید و در قسمت بعدی پسورد root را که هنگام نصب تعیین کرده ایم را وارد می نماییم.
Terminal را از قسمت Application/System tools انتخاب میکنیم.
در این قسمت می خواهیم لیستی از درایو ها را نشان دهیم برای این کار می نویسیم
[root@localHost]# /sbin/fdisk –l
حال می خواهیم یک پارتیشن به صورت lvm ایجاد کنیم که از دستور زیر استفاده می کنیم
[root@localHost]# /sbin/fdisk /dev/sdb
من در اینجا از sdb استفاده کردم چون روی سیستمم 2 تا هارد وصل است ولی اگر بخواهم هارد اولی را یک پارتیشن اضافه کنم از sda استفاده می کنم
خوب حال به یک قسمتی می رسیم که از ما سوال می کند
Command (m for help):
این قسمت می گوید که برای کمک گرفتن کلمه m را وارد نمایید
واگر m را بزنید لیستی از امکانات خود را نشان می دهد
و برای دیدن لیستی از پارتیشن ها دکمه p را می زنیم
ما در اینجا می خواهیم یک پارتیشن ایجاد کنیم و بخاطر همین دکمه n را می زنیم در قسمت بعدی از ما سوال می کند که پارتیشنی را که می خواهید ایجاد کنید از نوع اصلی باشد یا فرعی؟. می دانید که پارتیشن اصلی برای سیستم عاملها بود و ما می خواهیم یک پارتیشن فرعی ایجاد کنیم و دکمه p را می زنیم.
در قسمت بعدی شماره پارتیشن را می خواهد.در این قسمت ما بر اساس لیست درایو هایی که داریم عدد مورد نظر را انتخاب می کنیم.و در قسمت بعدی تعداد سیلند را می خواهد ما به علت نداشتن اطلاعات کافی در مورد سیلند های هارد از این قسمت می گذریم تا خود لینوکس این کار را انجام دهد. و با زدن Enterبه مرحله بعدی می رویم و در این قسمت از ما اندازه درایو را می خواهد که ما اندازه را می توانیم بر حسب مگابایت به صورت زیر بدهیم
+1000M یعنی 1000 مگابایت و Enter را بزنید
خوب در مرحله اول در این قسمت باید یک فایل سیستم برای آن انتخاب کنیم که با زدن L لیستی از فایل سیستم ها را نشان می دهد. ما باید عدد کنار فایل سیستم مورد نظر که برای lvm عدد8e می باشد را به حافظه بسپاریم و دکمه t را وارد نماییم و پارتیشن مورد نظر را انتخاب کرده و در این قسمت عدد 8e را وارد می کنیم وEnter را می زنیم. حال باید اطلاعات را ثبت نماییم که با زدن w اطلاعات ثبت و از محیط Fdisk خارج می شویم.
وحال یک پارتیشن ایجاد شده است.
حذف پارتیشن
برای حذف پارتیشن باید وارد محیط Fdisk بشویم ودکمه D را باید بزنیم و در این قسمت پارتیشن مورد نظر برای حدف را انتخاب می نماییم و Enter را میزنیم تا پارتیشن حذف شود باید این قسمت را ثبت کنیم که با زدن کلید W این کار انجام می شود
ArmanSoftware
10-28-2009, 12:36 AM
نظارت بر عملکرد سیستم
(System Log Viewer ، System Monitor )
یکی از وظایف بسیار مهم یک مدیر سیستم ، مانیتور کردن و زیر نظر داشتن سیستم است و در هر سیستم عامل ابزار هایی برای این عمل در اختیار کاربر قرار میگیرد. به عنوان مثال در سیستم عامل Win xp ابزارهایی همچون :
System Monitor( نظارت بر عملکرد سیستم )
Performance Logs and Alets ( ثبت وقایع و هشدارهای کارایی )
Task Maneger ( مدیر وظایف )
برای این عمل در نظر گرفته شده اند .
در سیستم عاملFedora هم ابزار هایی از این قبیل وجود دارد که به بررسی آن ها می پردازیم
1)
System Log Viewer
2)
System Monitor
.............
کل مطلب در PDF
ArmanSoftware
10-29-2009, 12:11 PM
این پیوست چگونگی کار با :
Display
PersonalFileSharing
RemoteDesktop
Run
ScreenResolution
Screensaver
را توضیح میدهد .
ArmanSoftware
12-01-2009, 02:46 AM
Evolution Email
آموزش نرم افزار تکامل ایمیل لینوکس
برای اجرا مسیر زیر را میروید:
Applications -> Office -> Evolution mail calendar
و ........
aliarya
12-01-2009, 03:30 AM
سلام دوست عزیز میشه توضیحی در مورد فدورا 12 بدید و ویژگی های جدیدش .
و مزیت های فدورا نسبت به اوبونتو و سوزه ، اصلا لینوکس های میتنی بر رد هت چه فرقی با لینوکس های مبتنی بر دبیان دارند .
با تشکر از تایپک مفیدتون
ArmanSoftware
12-01-2009, 04:21 AM
سلام دوست عزیز میشه توضیحی در مورد فدورا 12 بدید و ویژگی های جدیدش .
و مزیت های فدورا نسبت به اوبونتو و سوزه ، اصلا لینوکس های میتنی بر رد هت چه فرقی با لینوکس های مبتنی بر دبیان دارند .
با تشکر از تایپک مفیدتون
هر کدومشون مزایا و معیبی دارن که خودش یه بحث و مطلبه
اینقدر رو بدونین که قرار نیست فدورا به اوبونتو برسه و یا اوبونتو به فدورا برسه یا ....
چونهر کدام از اونا هدف های متفاوتی دارن و هدف هاشون کاملاً مشترک نیست
هدف اوبونتو ساده کردن استفاده و راحتیه
حتی می بینیم اینا گاهی حرکت های ضد هدف اصلیشون میکنند
مثلا اوبونتو ۸.۱۰ از کرنل جدید ۲.۶.۲۶ استفاده کرد که با توجه به سابقه اوبونتو این یعنی به روز تر کردن بسته ها کاری که هدف اصلی فدورا هست
همینطور فدورا در ورژن ۹ بسیار راحت تر و کاربر پسند تر شده بود ( نسبت به ورژن های قبلی)
اوبونتو مشکل زیادی با سخت افزار نداره
و معمولاً ساپورت بهتری نسبت به سخت افزار ها داره
ولی مشکلی که اکثراً دارند اینه که چون فدورا از تمامی پکیج های آزاد استفاده میکنه و برای استفاده از درایور های خاصی که لایسنس دارند باید خودتون منابع دیگه ای رو بهش اضافه کنید
و دیگه اینکه به راحتی اوبونتو نیست وکاربران باید اعمال بیشتری رو انجام بدند
ولی این دلیل بر نشناختن سخت افزار ها و یا بد تر شناختن اونا نیست
شاید شما برای نصب کارت گرافیکی در اوبونتو چند ui مختلف داشته باشید که کارتون رو راحت کنه ولی نبود این دلیل بر ایراد داشتن توزیع نیست
چون هدف فدورا این نیست
شما می تونید پکیج های مورد نظر رو خودتون دستی نصب کنید و مشکلی نداشته باشید
باید ببینید از سیستم چی می خواید و کدومشون نیاز شما رو به بهترین وجه رفع می کنه
اگر سیستم کم دردسر و راحت می خواید که کمترین نیاز رو به دونستن داشته باشه ( در لینوکس ها ) اوبونتو بهترین انتخاب هست
ولی فدورا دقیقاً عکس این هست و اگر دوست دارید از تک تک اجزای سیستم لذت ببرید یکی از بهترین توزیع هاست
امیدوارم درک درستی از این پست داشته باشید
در ضمن من این مبحث رو برای جواب به سوالات ایجاد نکردم خواستم آموزشی سطحی از فدورا رو ارائه بدم
KinG.Q8
12-01-2009, 04:36 AM
نکته :
این مساله اولین باری که من فدورا نصب کردم واسم پیش اومد حلش کردم بعد از این
10 11 نفر همین سوال رو از من پرسیدن : بعد از نصب فدورا وقتی میخواید وارد سیستم
بشید یک یوزر پسورد میخواد ازتون بیشتر مواقع ما تو نصب فقط پسورد زدیم بعد طرف فکر میکنه
یوزر چی زده یا یوزر نبوده دوستان شما باید در بخش یوزر این را وارد کنید
user : root
password : your pass
یا حق
ArmanSoftware
12-01-2009, 04:45 AM
نکته :
این مساله اولین باری که من فدورا نصب کردم واسم پیش اومد حلش کردم بعد از این
10 11 نفر همین سوال رو از من پرسیدن : بعد از نصب فدورا وقتی میخواید وارد سیستم
بشید یک یوزر پسورد میخواد ازتون بیشتر مواقع ما تو نصب فقط پسورد زدیم بعد طرف فکر میکنه
یوزر چی زده یا یوزر نبوده دوستان شما باید در بخش یوزر این را وارد کنید
user : Root
password : Your pass
یا حق
گویا بهتره در این مبحث به پشتیبانی از فدورا هم بپردازیم
در صورتی که کاربران به این توزیع رغبت بیشتری نشان دهند بیشتر مزایا و معایب این توزیع مورد بررسی قرار خواهد گرفت
تمامی دوستان میتونن اطلاعات خودشونو از فدورا در اینجا قرار بدن تا مکان خوبی برای پشتیبانی فدورا در آشیانه هم قرار بگیره
فدورا و دیگر توزیع ها هر کدام هدف خاص خود را دنبال میکنن که فدورا بیشتر به بروز رسانی فکر میکند و به نظر من توزیع خوبی برای دست و پنجه نرم کردن میباشد ولی نمیشه و اونو بعنوان یه بیس کاری در نظر گرفت
موفق باشید
aliarya
12-01-2009, 05:31 AM
چرا نمیشه فدورا رو به عنوان یک بیس کاری در نظر گرفت خب یه کم در مورد اهداف فدورا و زمینه های استفاده صحبت کنید .
در ضمن کسی نگفت فرق لینوکس هایی بر پایه دبیان با رد هت چیه . منظورم از فرق موارد استفاده ، کاربردی بودن ، در کل کدوم بهتره .
ArmanSoftware
12-01-2009, 05:48 AM
چرا نمیشه فدورا رو به عنوان یک بیس کاری در نظر گرفت خب یه کم در مورد اهداف فدورا و زمینه های استفاده صحبت کنید .
در ضمن کسی نگفت فرق لینوکس هایی بر پایه دبیان با رد هت چیه . منظورم از فرق موارد استفاده ، کاربردی بودن ، در کل کدوم بهتره .
بهتره یه سر به debian.org بزنی
دبیان به نسخه فراگیره . شما می تونید همه جا ازش استفاده کنید
خوبه بدونی که دبیان استاندارد ترین لینوکسه . ولی ردهت فدورا زوزه و ... استاندارد خاصی ندارن . علاوه بر این ابزار بی نظیری مثل apt رو داره .
اما cpanel رو دبیان درست ساپورت نمی شه
بهترین انتخاب اوبونتو که ویکی پدیا هم از این سرورها استفاده میکنه
به طور معمول هر شش ماه یکبار نگارش جدیدی از Fedora به بازار میاد
پس نمیشه کامل روش سوق داد
خوده سایت فدورا صفحه ی مستندات داره بهترین مرجع برای کسایی که می خوان فدورا رو یاد بگیرن .
[Only registered and activated users can see links]
یک سری بزن .
در آخر باید بگم نمیشه گفت کدوم بهتره
شما با کدوم راحت تری ؟؟؟
با همون کار کن
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.