Train

PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : راهنمایی در مورد opnet

e.parsa
03-07-2010, 02:19 PM
سلام
کسی در مورد opnet سی دی آموزشی ، کتاب و فیلم آموزشی و ... چیزی داره ؟
توی اینترنت خیلی گشتم فارسی که چیزی نبود ، زبان اصلی هم کامل نبود و در حد مقاله بود ؟
--------
سوال دیگه اینکه : opnet or ns2 ? چرا ؟

m0riiii
03-07-2010, 03:56 PM
OPNET يك نرم افزار طراحي شبكه است و همانطور كه از نام آ ن (OPtimum Network performance ) مشخص است، نرم*افزاري است كه دستيابي به عملكرد بهينه شبكه را ممكن مي*سازد. قابليت*هاي اين نرم افزار در شبيه*سازي جنبه*هاي مختلف شبكه، از لايه كاربرد گرفته تا لايه*هاي فيزيكي، حيرت انگيز است. اين نرم افزار به طراحان و محققان اجازه مي*دهد عملكرد پروتكل*ها و تجهيزات را با دقت قابل قبولي از طريق شبيه*سازي پيش*بيني كنند. تجربه كار با نرم افزارهاي رقيب مانند NSS ، نشان داده است كه OPNET يكه*تاز عرصه شبيه*سازي شبكه است.

OPNET نرم افزار قوي*اي است، ولي تنها براي كاربراني كه با قابليت*هاي اين نرم افزار به خوبي آشنا باشند. متأسفانه قابليت*هاي زياد، اين نرم افزار را بيش از حد پيچيده جلوه مي*دهد. البته به صورت كلي شبيه*سازي شبكه*هاي كامپيوتري با دشواري*هاي خاصي رو به رو است كه مزيد بر علت مي*گردد.

قابليت*هاي اين نرم افزار واقعاً پايان ناپذير است. كاربردهاي مهم OPNET عبارتند از:

1- آناليز شبكه*هاي فعلي از طريق شبيه*سازي: اين نرم افزار مستقيماً مي*تواند فايل*هاي تنظيمات (Configuration ) روترهاي سازندگان مختلف مانند سيسكو را به عنوان ورودي دريافت كرده و سناريوي فعلي شبكه را شبيه*سازي كند.

2- طراحي بهينه شبكه: با اين نرم افزار مي*توان لينك*ها را به صورت بهينه انتخاب كرد تا از هزينه*هاي اضافي جلوگيري شود.

3- شبيه*سازي عملكرد پروتكل*هاي چديد كه در محيط*هاي تحقيقاتي به وجود آمده*اند. ايجاد اين پروتكل*ها بر اساس برنامه*نويسي C++ و ماشين حالت متنهاي (FSM ) مي*باشد

تمامي عمليات لازم براي شبيه*سازي در قالب يك محيط گرافيكي انجام مي*گيرند و تنها براي پياده*سازي پروتكل*هاي جديد نياز به كد نويسي مي*باشد. نماي كلي اين نرم افزار در شكل زير نمايان شده است:

عکس : http://telezine.net/local/cache-vignettes/L512xH384/opnet1-fc47e.jpg

OPNET از روش سلسله مراتبي براي شبيه*سازي استفاده مي*كند. در اين روش ابتدا توپولوژي كلي شبكه در ويرايشگر گرافيكي شبكه تعيين شده و سپس عملكرد هر گره و يا لينك با استفاده از ويرايشگرهاي مربوطه تعيين مي*شود. هر گره خود مي*تواند شامل چندين ماژول باشد كه توسط ويرايشگر پروسه تعريف مي*گردند. استفاده از اين مدل سلسله مراتبي كار با اين نرم افزار را بسيار ساده مي*سازد. شكل*هاي زير ويرايشگر گره و پروسه را نشان* مي*دهد:

عکس : http://telezine.net/local/cache-vignettes/L512xH384/opnet2-99b7f.jpg

عکس : http://telezine.net/local/cache-vignettes/L512xH384/opnet3-c23bd.jpg

با توجه به كتابخانه* بزرگ اين نرم افزار كه شامل انواع روترها، سوئيچ و ساير تجهيزات سازندگان بزرگي مانند سيسكو، 3Com، ژونيپر و غيره است، جز در مواردي محدود نيازي به استفاده از ويرايشگرهاي گره و پروسه نيست و تنها از طريق ويرايشگر اصلي كه ويرايشگر شبكه ناميده مي*شود مي*توان شبكه را پياده*سازي كرد و نتايج شبيه*سازي عملكرد آن را به صورت نمودارهاي مختلف مشاهده نمود.

OPNET در ارائه نتايج نيز بسيار كارآمد است. اين نرم افزار مي*توان نتايج شبيه*سازي را علاوه بر نمايش به صورت گراف*هاي متعدد، به صورت صفحه وب نيز ارائه كند.

قابليت بسيار جالب OPNETامكان وارد كردن فايل*هاي تنظيمات روترها و سوئيچ*ها شبكه فعلي در نرم افزار است. فناوري*هاي بي*سيم در سال*هاي اخير در كشورمان گسترش فراواني يافته*اند. اين فناوري ها در شبكه*هاي محلي بي*سيم، لينك*هاي نقطه به نقطه و لينك*هاي نقطه به چند نقطه مورد استفاده ISPها، شركت*هاي تجاري و شركت*هاي دولتي قرار مي*گيرند. نرم افزارهاي مختلفي را مي*توان براي شبيه*سازي اين شبكه*ها استفاده كرد. با اين وجود بيشتر اين نرم افزارها يا توانايي شبيه*سازي و اعمال ترافيك لايه*ها بالاتر (TCP/IP ) را ندارند و يا از قابليت*هاي لازم براي شبيه*سازي تأثير مدولاسيون*ها، پرتوي آنتن*ها و محيط انتقال برخوردار نيستند. OPNET با استفاده از مدل سلسله مراتبي خود، قابليت*هاي زيادي در شبيه*سازي فناوري*هاي بي*سيم به نمايش مي*گذارد. برخي از اين قابليت*ها عبارتند از:

1- شبيه*سازي مدولاسيون*هاي مختلف از طريق نمودار انرژي- خطا

2-شبيه*سازي پرتوي آنتن

3-شبيه*سازي توان ارسالي

4- شبيه*سازي محيط*هاي انتشار از طريق Pipe Lineها

5- شبيه*سازي فناوري*هاي UMTS ، GPRS و Wi-Fi

-------
نتونستم ضمیمه کنم
دانلود راهنمای فارسی : http://www.m0riiii.ir/File/opnet_manual_farsi_2.rar.zip

e.parsa
03-08-2010, 09:44 PM
خیلی خیلی ممنون
توضیحات کاملی بود
واب فایل zip دانلود نمی شد ، هرچند فایل پی دی افی قبلاً با این اسم دانلود کردم که به نظرم همونه
من مشکلم با این مقالات حل نیمی شه
من مرجع کامل می خوام ( کتاب ، سی دی و ... )
اگه کسی اسم کتابی ، لینکی ، چیزی داره بی زحمت بگه ممنون می شم

System.Fehler
03-09-2010, 06:04 PM
اونی که m0rii گذاشت رو ضمیمه کردم + یه مقاله 66 صفحه تقریبا کامل :)
تا حالا براش کتاب ندیدم ولی شما میتونی بخونی یاد بگیری و یه کتاب بنویسی (:
اگه زبانت خوبه که سرچ کنی خیلی کتاب های جالبی پیدا میکنی مثل

http://hotfile.com/dl/25673592/2157184/Network_Simulation_Experiments_Manual_opnet.pdf.ht ml

mehrdad91020
03-09-2010, 09:45 PM
با سلام میخواستم اگه امکان داره لینک دانلود نرم افزار همرا به کرک را بگذرید ممنون

تا جایی که امکان داره آخری ورژن باشه ممنون

e.parsa
03-10-2010, 04:56 PM
از کمک دوستان خیلی ممنونم
فایلهایی رو هم که گداشته بودین تا یه حدی مشکلمو حل کرد
ولی در مورد مقایسه ns و opnet کسی چزی نزاشته بود
در مورد کتاب هم ، مطمئناً اگه خودم به حد قابل قبولی برسم یه کاری میکنم چون در مورد منبع فارسی هرچی بحث تخصصی تر میشه کار مشکل تر و منبع غیر قابل اعتماد تر میشه .;)

ehsanmeamari
08-16-2010, 11:18 PM
دوستان کسی میتونه به من کمک کنه تا این نرم افزار را در اوبونتو نصب کنم. خودم را کشتم ولی نشد. باید از کجا این نرم افزار را نصب کنم. کمک کنید....:69:

The Smith
08-17-2010, 12:16 AM
دوستان کسی میتونه به من کمک کنه تا این نرم افزار را در اوبونتو نصب کنم. خودم را کشتم ولی نشد. باید از کجا این نرم افزار را نصب کنم. کمک کنید....:69:

دوست عزیز!

اگر فایل شما exe باشه! که نصب نمیشه!

در اوبونتو 1 افزونه وجود داره که فایل های exe رو تو ابونتو نصب میکنه!!

این لینک رو دنبال کن تا افزونشو گیر بیاری!! اگر نبود از دوستان بخواه تا در پیدا کردنش بهت کمک کنند!

http://www.ashiyane.org/forums/showthread.php?t=12331

با تشکر

ada12
07-29-2011, 05:36 PM
کسی میتونه بگه جای این الگوریتم های پیشنهادی opnet کدوم قسمتشه